menu

Webshop login

Aralia: alles over dit populaire snijgroen

Datum
maart 17, 2022


Categorieën
product informatie

Over sommige groensoorten raken we niet uitgepraat! Zo ook over Aralia. En geef ons eens ongelijk; het blad gaat niet voor niets al jaren mee in onze sector.

In onze nieuwste blog vertellen we je alles over de herkomst van het blad, de kenmerken, de levertijd en hopen we je te inspireren. Deel de blog ook gerust met jouw klanten om hen te inspireren en te informeren.

Lees snel verder.

 

EG-aralia

VINGERPALM

Het Araliablad wordt ook wel vingerpalm genoemd. Het mooie donkergroene blad is te herkennen aan de bijzondere vorm en prachtige glans. Het blad heeft wat weg van een hand met vingers, dit komt omdat het blad diep gelobt is. Vandaar ook de naam: Vingerpalm.

Aralia is jaarrond verkrijgbaar. Het is een populair groen voor corsages en arrangementen. Het grootste deel Aralia wordt gebruikt als omvang van een boeket.

 

WEKELIJKS GEÏMPORTEERD

Het Aralia wordt wekelijks geïmporteerd uit Costa Rica en Guatemala, daar wordt het blad met de hand geplukt. Het blad groeit gecultiveerd. Dit wil zeggen dat het blad niet in het wild wordt geplukt. Zwarte nette beschermen het snijgroen tegen de warme, felle zon. Wanneer het blad geplukt is, wordt het meerdere malen schoongemaakt. Vervolgens wordt het blad op formaat gesorteerd en verpakt. Klaar om onze kant op te komen.

Naast het blad uit Costa Rica en Guatemala bieden we ook steeds vaker het Araliablad uit Zuid Europa aan. Je vind de verschillende merken Aralia gemakkelijk terug in onze webshop.

 

EG- aralia

VERSCHILLENDE SOORTEN

Na het plukken wordt het blad dus geselecteerd op lengte. Dit zorgt ervoor dat wij verschillende maten Aralia kunnen aanbieden. Naast de verschillende maten Aralia, bieden we ook verschillende soorten Aralia aan. Bijvoorbeeld Aralia Milky Way, te herkennen aan de lichte spikkels op het donkergroene blad of Aralia Variegated, met bonte vlekken. Een deel van de Araliatakken wordt gevacumeerd. Zo heeft het snijgroen een nog langere houdbaarheid.

Bij onze leverancier wordt het blad in dozen verpakt en op transport gezet.

 

AAN DE SLAG MET ARALIA

Zoals we al eerder aangaven wordt het Araliablad vaak als omvang van een boeket gebruikt. Dit komt omdat het blad stevig is. Dankzij de donkergroene kleur laat het zich geweldig combineren met andere kleuren.

Onze leverancier Plantex gaf als tip voor Aralia: Snij eerst centimeter van de steel af voordat je het product in een vaas zet, ververs twee keer per week het water en stel het blad niet direct bloot aan zonlicht. Zo gaat het blad het langste mee.

 

eg- aralia