menu

Webshop login

Asparagus: Groen met een zachte uitstraling

Datum
juni 12, 2022


Categorieën
product informatie

Niet één, niet twee, maar tot wel 800 verschillende soorten van dit snijgroen zijn er bekend. Wij verkopen er geen 800, maar wel veel verschillende soorten.

We hebben het natuurlijk over de verschillende soorten Asparagus.

Het snijgroen heeft een zachte uitstraling, maar laat je niet in de maling nemen! Het groen kan nare dorens bevatten. In deze blog lees je alles over de verschillende soorten, waar het snijgroen groeit en hoe het gebruikt kan worden. Laat je inspireren!

 

VERSCHILLENDE SOORTEN ASPARAGUS

Er zijn dus ontzettend veel verschillende soorten Asparagus. Een paar populaire soorten die wij in onze webshop aanbieden zijn Asparagus Falcatus,  te herkennen aan het kleine blad wat op een vrolijke manier volume geeft. Asparagus Ming, wat haast in een ronde, zachte vorm groeit.  Asparagus Plumosus, te herkennen aan de veerachtige bladeren. Of Asparagus Dens Meyers, te herkennen aan de “staart”-achtige takken vol kleine blaadjes. Maar er zijn nog meer soorten waar je mee aan de slag kunt gaan. Kun je niet kiezen uit de verschillende soorten? Shop dan gemakkelijk de mix in onze webshop.

 

Stuk voor stuk hebben de verschillende soorten hun eigen mooie kenmerken, geen soort is hetzelfde! Wat ze wel allemaal gemeen hebben is dat Asparagus zich geweldig laat combineren in een bloemenarrangement.

 

blog-asparagus

 

BEHIND THE SCENES

Onze verschillende soorten Asparagus komen gewoon van Nederlandse bodem. Nadat de verschillende soorten gepoot zijn kan er na een maand of 5 voor het eerst geoogst worden. Dit gebeurt bij onze leverancier nog volledig met de hand. Dit is trouwens best zwaar werk. Niet alleen worden de planten iedere week getopt. Ook maken de doorns op de takken het een pittig karwei om het Asparagus te oogsten. Tijdens het oogsten wordt er ook direct gesorteerd op lengte. In een verwerkingsruimte wordt alles op het water gezet. Onze leverancier biedt het Asparagus snijgroen met MPS certificaat aan.

 

blog-asparagus

 

 

AAN DE SLAG MET ASPARAGUS

We zien het Asparagus snijgroen veel terug in trouw- en rouwboeketten. Maar ook in een “normaal” boeket zorgt het snijgroen voor veel sier.

Wist je dat we het Asparagus ook geverfd aanbieden richting het einde van het jaar? Dit zorgt voor een extra feestelijke uitstraling.

 

blog asparagus