menu

Webshop login

Aspidistra: Stevig maar buigzaam

Datum
mei 18, 2022


Categorieën
product informatie

Een van de klassieke, jaarrond verkrijgbaar snijgroen soorten is Aspidistra.

Aspidistra is een veel gebruikt snijgroen. Aspidistra is zeer populair om de breedte en stevigheid van het blad. Ondanks de stevigheid van het blad is het toch goed buigzaam. Daarom wordt het blad ook veel gebogen en gevouwen gebruikt in bloemenarrangementen. Een extra voordeel van het Aspidistrablad is dat het een lange houdbaarheid heeft. Dit maakt het snijgroen een gewild product bij bloemisten.

 

BEHIND THE SCENES

Het Aspidistrablad wordt wekelijks geïmporteerd uit zowel Amerika als Zuid Europa. Bij alle leveranciers groeit het blad gecultiveerd. Dit wil zeggen dat het product geplant is op kwekerijen en daar geplukt wordt. Het product komt niet uit het wild. Er zijn wel gebieden waar de Aspidistraplant in het wild groeit, maar dit is diep in de bossen. Aspidistra is namelijk een schaduwplant. Dit wordt een ingewikkeld werk om te plukken. Vandaar dat het gecultiveerd groeien van het blad een mooie uitkomst is.

Om het blad te beschermen tegen de warme zon groeit het blad onder zwarte netten bij de leverancier. Het blad wordt door de werknemers op de plantages met de hand geplukt. Tijdens het plukken wordt het blad direct gesorteerd op lengte. Dit zorgt ervoor dat we het blad kunnen aanbieden op lengte. Na het sorteren wordt het blad schoongemaakt en verpakt. Klaar om onze kant op te komen.

 

blog-aspidistra

 

DE KEUZE IS ENORM

Het blad wordt in verschillende lengtes aangeboden. Naast de bekende donkergroene variant zijn er ook bonte varianten. Bijvoorbeeld Aspidistra Variegated, met witte strepen en Aspidistra Milky way, met witte spikkels. Sinds dit jaar biedt onze leverancier ook het blad gevouwen als een roos aan. Al met al genoeg keuze dus!

 

blog aspidistra

 

AAN DE SLAG MET ASPIDISTRA

Zoals we al eerder vertelden wordt het blad ook veel gebogen gebruikt in bloemarrangement. Zo zien we het Aspidistrablad regelmatig als buitenrand van een boeket terug. Maar ook rechtop in een boeket, of de roosvariant zien we veel terug.

Eigenlijk zijn de mogelijkheden met Aspidistra oneindig.

 

blog - aspidistra