menu

Webshop login

Buxus; een koninklijk product

Datum
maart 23, 2023


Categorieën
product informatie

Je ziet dit product veel bij kastelen en paleizen, niet gek wanneer je bedenkt dat deze plant symbool staat voor degelijkheid, trouw en klasse. Niet alleen de Buxus plant is erg populair, ook de Buxus takken zijn deze tijd van het jaar een groot succes! We vertellen je graag meer over de volumineuze groene takken.

 

 

BEHIND THE SCENES

Onze buxus takken komen van de Buxus Sempervirens haagplant. Deze plant is het hele jaar groen, dit maakt hem ontzettend populair in tuinen. Helaas voor ons, is het snijgroen niet het hele jaar door goed verkrijgbaar. Dit komt omdat de Buxus planten maar eens in de 5 jaar geknipt kunnen worden. Op deze manier heeft de plant genoeg tijd om weer sterke takken te groeien.

 

Van nature groeit Buxus in het gebied rond de Middellandse Zee, in de heuvelachtige streken, maar omdat de buxus zich daar vooral op koele berghellingen thuis voelt, is deze haagplant goed opgewassen tegen koeler weer en verdraagt de plant schaduw zonder problemen. In het wild groeit de Buxus uit tot een grote struik.

Onze Buxus importeren wij vanuit Frankrijk.

 

PASEN

Vooral rond Pasen is Buxus een populair product. Dit komt omdat het snijgroen in de Katholieke kerk op Palmzondag gebruikt wordt als herinnering aan de intocht van Jezus in Jeruzalem. In de Bijbel wordt er verwezen naar palmtakken, maar omdat deze in Nederland niet groeien, werd Buxus de vervanger van de palm.

De Buxustakjes worden verwerkt in de palmpasenstok die tijdens de Palmzondag door de kinderen wordt gedragen.

Ook zien we veel Buxus kransen richting Pasen. Kransen hebben een symbolische betekenis, namelijk de kringloop van het jaar. Een mooi moment om met een Buxus krans de lente welkom te heten.

 

 

GA AAN DE SLAG

We verkopen de takken vol kleine, donkergroene blaadjes veel deze tijd van het jaar.

In paasarrangementen, boeketten en kransen zien wij de Buxustakken veel terug. Naast dat het snijgroen veel volume brengt, heeft het een lange houdbaarheid. Laat je inspireren!

 

Wil jij jouw klanten Buxus aanbieden? Neem dan een kijkje in onze webshop. Hier vind je altijd het actuele assortiment.

Heb je vragen over Buxus of over andere producten? Neem dan contact met ons op.