menu

Webshop login

Cordyline Dracaena Compacta: Een exotische basis

Datum
augustus 17, 2023


Categorieën
product informatie

Cordyline Dracaena Compacta: Een exotische basis. 

 

Als opvulling, voor de structuur, voor de kleur of de textuur. In haast ieder boeket is er snijgroen te vinden. En met een basis van Dracaena Compacta weet je zeker dat je een stevige basis hebt! Een extra voordeel? Dankzij de bijzondere vorm en kleur van de Dracaena compacta zorg je ook voor een Exotisch tintje.  

Wist je dat het blad familie is van de Drakenbloedboom?  Iets wat klinkt als een heldhaftig verhaal, maar gelukkig niet zo eng is. We vertellen je graag meer over de Cordyline Dracaena compacta blad en de relatie tot de Drakenbloedboom in onze nieuwste blog. 

 

 

Behind the scenes

Niet alleen het snijgroen is erg populair, ook de sierlijke plant die bekend staat om zijn opvallende uiterlijk en gemakkelijke verzorging wordt veel verkocht. 

De Dracaena planten staan ook wel bekend als Drakenbloedbomen. Dit komt door de rode hars die uit de planten komt. Vroeger dacht men dat dit bloed van draken was. 

Tegenwoordig weten we gelukkig beter en wordt het hars gebruikt voor verf. 

 

Wij importeren het mooie snijgroen, beide soorten, wekelijks uit Sri Lanka. Hier groeit het snijgroen gecultiveerd. 

Onze collega bestelt het blad per week, vervolgens wordt het met de hand geplukt in Sri Lanka, schoongemaakt en gesorteerd. Klaar om onze kant op te komen.  

 

 

Green of Purple

We bieden twee kleuren Dracaena Compacta aan in onze webshop. 

De groene variant is te herkennen aan de donker groene kleur. Deze donkere kleur zorgt voor diepte en contrast in een boeket of arrangement. De kleur laat zich prachtig combineren met andere kleuren! 

 

Daarnaast bieden we ook Dracaena Compacta Purple aan in onze webshop. 

Hetzelfde blad, maar dan in een diep paarse, haast zwarte kleur. 

 

Beide varianten hebben een stevige, dikke stam waar het blad als een soort van fontein op zit. Omdat de bladeren dicht op elkaar zitten geeft Compacta gemakkelijk veel volume aan een boeket of arrangement.  

 

Ga aan de slag!

We bieden twee soorten Dracaena Compacta aan in onze webshop. 

Beide zijn geweldig om te combineren in een boeket of arrangement. 

Wil jij jouw klanten ook het mooie snijgroen aanbieden? Word dan vandaag nog klant bij Eurose & Greens.