menu

Webshop login

Dadeltakken: Extra lang genieten

Datum
september 4, 2023


Categorieën
product informatie

Dadeltakken: Extra lang genieten 

Ze zijn weer terug van weggeweest! 

Is het einde van de zomer in het zicht, dan weten we het al: de Dadeltakken verschijnen weer in onze webshop. Beginnend met fris groene bessen, die langzaam verkleuren naar donkere haast zwarte bessen. De takken blijven een feestje om te zien. 

 

Of je ze nou verwerkt in een krans, arrangement of op zichzelf. De dadeltakken zijn eigenlijk altijd een goed idee. Maar waar komen de mooie takken nu eigenlijk vandaan? In onze nieuwste blog vertellen we je meer over dit populaire product. 

 

 

Voor alle stijlen

De dadeltakken hebben een unieke kleur. varieert van glanzend groen, warm karamel tot donkerpaars, haast zwart. Dit natuurlijke kleurenpalet maakt de dadeltakken veelzijdig genoeg om in verschillende stijlen te laten passen, of het nu gaat om minimalistisch modern of rustiek bohemien. 

We vertelden al eerder over het indrogen van de takken. Wanneer je de takken lang genoeg laat liggen veranderd de frisgroene kleur van de bessen langzaam naar de donkere kleur. De bessen drogen letterlijk uit. Je hoeft hier niks voor te doen. Wanneer de bessen ingedroogd zijn kun je nog heel lang van ze genieten. 

 

Naast dat de takken geweldig om te zien zijn, hebben dadeltakken ook een diepere betekenis in bepaalde culturen. In veel samenlevingen worden dadels beschouwd als een symbool van vruchtbaarheid, welvaart en zegeningen. Door dadeltakken op te nemen in decoraties, kunnen mensen een verbinding maken met deze rijke tradities en betekenissen.

 

Behind the scenes

Wanneer je naar de takken kijkt, vergeet je haast dat ook de vruchten van de Dadelpalmboom ontzettend populair zijn! 

Dadeltakken zijn afkomstig van de dadelpalmboom, ook wel bekend als Phoenix dactylifera. Deze bomen worden al duizenden jaren gekweekt vanwege hun voedzame vruchten: de dadels. 

 

Na de oogst van de dadels worden de takken vaak gesnoeid om de groei van nieuwe scheuten te bevorderen. Deze scheuten zullen uiteindelijk uitgroeien tot nieuwe takken. 

Die worden met de hand geknipt en gesorteerd. 

De dadeltakken komen vaak van oudere palmbomen, het duurt namelijk enkele jaren voor een palmboom dadels begint te produceren. Wij importeren de dadeltakken wekelijks uit Italië. 

 

 

Ga aan de slag! 

De veelzijdigheid van dadeltakken komt ook tot uiting in hun brede scala aan toepassingen. 

Van op zichzelf in een vaas, of op een schaal. Tot verwerkt in een krans, boeket of arrangement. Het mooie aan de dadeltakken is dat je voor je gevoel telkens een ander product hebt. Van de frisgroene bessen tot de donkere, waar de bloemen vergaan blijven de dadeltakken bestaan. 

 

Wil jij jouw klanten ook de mooie takken aanbieden? Bestel ze dan nu in onze webshop. Ben je nog geen klant bij Eurose & Greens? Vul dan het formulier op onze website in.