menu

Webshop login

Een groene basis met Mos

Datum
november 24, 2022


Categorieën
product informatie

Als basis van een krans, als opfleuring van de bodem van een plant of verwerkt in een arrangement. Mos is een populair product!

We zien het mos rond de kerstperiode veel gebruikt worden, bijvoorbeeld in kerstarrangementen. Maar eigenlijk is mos het hele jaar ontzettend populair. Denk maar eens aan een Orchidee, waar vaak Tillandsia Mos bij de wortels ligt, of wat dacht je van de populaire Terraria, met bolmos erin.

We kunnen niet meer om dit gave product heen! Maar wist je dat we ontzettend veel verschillende soorten aanbieden? Hieronder vertellen we je meer over de verschillende mossen.

BOLMOS

Bolmos wordt ook wel kussentjesmos of bolletjesmos genoemd. Dit komt door de ronde vorm die het mos heeft. Bolmos wordt voornamelijk geraapt in Polen en Frankrijk. Het mos is ontzettend populair rond de advent en kerstperiode. Veel kerstarrangementen hebben een bodem van mos en er worden kransen van gemaakt. Door de trend van natuurlijke groene moswanden heeft deze mossoort nog meer populariteit gewonnen.

IJSLANDS MOS

Ijslands Mos heeft een bijzondere vorm. Daarnaast is het mos te herkennen aan de mooie witte kleur. Wij importeren het mos uit Finland, hier groeit het mos op rotsen en boomstronken.

Wist je dat Ijslandsmos vroeger bekend stond als geneesmiddel? Hierdoor is het haast niet meer op Nederlandse bodem te vinden. Het mos zou goed zijn geweest om te gebruiken bij huiduitslag, wonden en verzweringen.

 

PLATMOS

Platmos is de nummer één van de mossen. Het mos wordt geraapt in de bossen van Denemarken. Dit wordt allemaal met de hand gedaan. Grote plakkaten worden van de grond afgeraapt, schoongemaakt en in een verpakking gestopt.

Platmos is een bodembedekker en dat is ook vaak waar het mos voor gebruikt wordt. We zien het mos veel terug als basis van plantenbakken en (kerst)arrangementen. Deze groene vuller geeft gemakkelijk een natuurlijk effect aan het arrangement.

SPHAGNUM

Met het mooie Sphagnum kun je alle kanten op. Dit soort mos wordt niet alleen veel gebruikt in bloemarrangementen, maar het wordt vanwege de sterk wateropnemende eigenschappen ook gebruikt in de vorm van turfstrooisel om de structuur van de bodem te verbeteren. In sommige streken wordt het mos zelfs gebruikt als isolatiemateriaal, bijvoorbeeld om kieren in blokhutten te dichten. Een veelzijdig stukje groen!

Ook in de huidige Terrarium trend zien we veel van het Sphagnum mos terug. Je herkent Sphagnum aan de fris groene kleur. We importeren het mos wekelijks uit Polen.

 

TILLANDSIA

Tillandsia staat ook wel bekend als luchtplantje, Spaans mos of Epifyt. Dit omdat, net als de andere mossen, hij zijn voedingsstoffen niet uit de aarde, maar uit de lucht haalt.

De grijzige slierten mos brengen een hoop mogelijkheden met zich mee!

Wist je dat dit mossoort in slierten aan boomtakken hangt. Het ziet er heel sierlijk uit!

Tillandsia mos wordt ook in Nederland gekweekt. Hier hangen de bossen mos, net als aan de boom, heel sierlijk achter elkaar.

 

 

ZILVERMOS

Zoals de naam het al zegt heeft Zilvermos een prachtige zilveren kleur. Hierdoor past het mos perfect in een kerstarrangement! De zilveren kleur komt door het gebrek aan chlorofyl in de bovenste cellen van elk blad.

Net als veel van de mossen, importeren we het Zilvermos uit Polen.

 

Alle verschillende soorten mos worden in verschillende verpakkingen aangeboden. Zo hebben we plastic kratjes, houten kistjes, zakken of dozen. Zo is er altijd een mos passend bij jouw wensen.

Benieuwd naar welke soorten we allemaal aanbieden? Neem dan een kijkje in onze webshop. Hier vind je het actuele aanbod.

 

AAN DE SLAG

Omdat de verschillende soorten mossen geen wortels hebben is het mos ideaal om als basis van plantenbakjes, arrangementen en kerststukken te gebruiken. Je kunt met mos alle kanten op.