menu

Webshop login

Eucalyptus Cinerea; het hele jaar rond!

Datum
juni 8, 2023


Categorieën
product informatie

Allemaal dankzij het Cinerea uit Zuid-Afrika. 

Zuid-Afrika staat bekend om zijn rijke flora en fauna, en een van de meest opvallende bomen die je hier kunt vinden, is de Eucalyptus Cinerea. Met zijn zilverachtige bladeren en verfrissende aroma is deze boom een intrigerend onderdeel van de Zuid-Afrikaanse landschappen.

Cinerea zien we ook veel terug in boeketten en arrangementen. Dat is niet voor niets! Dankzij het Zuid-Afrikaanse Cinerea kunnen we het blad het hele jaar rond aanbieden, iets waar veel vraag naar was. 

 

 

Australië, Italië of Zuid-Afrika

Eucalyptus Cinerea komt oorspronkelijk uit Australië, maar heeft zijn weg gevonden naar onder andere Italië, Frankrijk, Portugal en Zuid-Afrika. 

 

Ons Cinerea kwam eigenlijk altijd alleen uit Italië,Frankrijk en Portugal. Maar omdat het blad ook tijd nodig heeft om te groeien, hadden we dan vaak vanaf mei / juni een minder ruim aanbod van het Eucalyptus Cinerea. 

Omdat de seizoenen in het Zuiden van Afrika anders lopen dan die van het Zuiden van Europa, is het moment van groeien in Afrika anders. Daarom kunnen we tegenwoordig het hele jaar het mooie blad aanbieden. 

Perfect voor het trouwseizoen hier in Europa! 

 

 

A Touch of Silver

Het Eucalyptusblad is te herkennen aan de grijze, zilverachtige waas. Deze zilveren tint zorgt voor een unieke uitstraling en maakt het blad gemakkelijk te combineren met andere kleuren. 

Wat het Cinerea echt bijzonder maakt, is de heerlijke aroma. Het blad bevat een hoog gehalte aan essentiële oliën die een verfrissende geur afgeven. 

Genoeg redenen om aan de slag te gaan! 

 

Behind the scenes

We vroegen onze leverancier in Zuid-Afrika om wat foto’s van hoe het mooie Cinerea daar groeit. De bomen waar ons snijgroen aan groeit kunnen wel een hoogte bereiken van ongeveer 10 tot 20 meter. Zo vallen de bomen zeker op in hun omgeving. 

Het snijgroen wordt met de hand geknipt, gesorteerd en gebundeld. Klaar om onze kant op te komen.

 

 

 

Ga aan de slag

In een boeket, in een arrangement, in een krans, op zichzelf of op welke manier dan ook.

Eigenlijk is Cinerea altijd een goed idee.

Wist je dat je het Cinerea ook lang kunt bewaren? Je kunt het snijgroen laten indrogen. Op deze manier genoeg je nog langer genieten van het mooie groen. 

 

Geïnspireerd? Ga dan vandaag nog aan de slag met het mooie Cinerea. 

Je vind het snijgroen in onze webshop