menu

Webshop login

Kleurrijke Mimosa

Datum
januari 17, 2023


Categorieën
product informatie

Vrolijk gekleurde takken met een zacht zoete geur, de tijd voor Mimosa Mirandol is weer aangebroken. We importeren de takken vol gele bloemen wekelijks. De Mimosa takken zijn niet meer weg te denken uit ons assortiment. Maar wist je dat de takken bekend zijn onder meerdere namen? Mimosa, kruidje-roer-me-niet of Acacia.

Tijd om eens in het verhaal van de gele bloesemtakken te duiken!

 

MIMOSA, KRUIDJE-ROER-ME-NIET OF ACACIA?

Bij ons staan de takken bekend als Mimosa. Maar we begrijpen de verwarring wel!

De officiële naam is Mimosa. Het Kruidje-roer-me-niet, wat je vaak in Nederland hoort, is een soort Mimosa, maar niet de herkenbare gele. Deze soort heeft een paarse bloem. De bloem die wij Mimosa noemen, heeft als Latijnse naam Acacia. Ook hierin zijn weer verschillende soorten. Zoals Clair de Lune, Floribunda, Mirandol. Allemaal met fijne, gele bloempluimpjes.

 

VIVA LA FRANCE!

We importeren de bekende Mimosa met het gele bloemetje grotendeels uit Frankrijk. Maar de vele andere soorten importeren we uit Italië. Denk hierbij aan Mimosa Baileyana purpurea, Mimosa Luna Argento, Mimosa Denisbode en Mimosa Floribunda. Allemaal te vinden in onze webshop.

Zolang het seizoen het toelaat, krijgen we wekelijks een lading van het vrolijke product binnen.

Mimosa groeit aan grote bomen. Wanneer je in het juiste seizoen in Frankrijk bent kun je genieten van uitzichten vol geel gekleurde wolken. Echt prachtig om te zien!

Mimosa is een echt seizoensproduct, de bloesem staat dan ook symbool voor het licht van de lente. Dit komt mede omdat Mimosa een van de eerste voorjaarsbloeiers is.

Wanneer de tijd daar is, worden de takken geknipt, gebundeld, schoongemaakt en op water gezet, klaar om onze kant op te komen.

 

WIST JE DAT?

Wist je dat in de parfumstad Grasse (Zuid-Frankrijk) er jaarlijks een heus Mimosafestival georganiseerd wordt ter ere van de Mimosa-oogst.

GA AAN DE SLAG!

Op zichzelf in een aantal kleine vaasjes, gecombineerd in een vrolijk boeket of op een andere manier. Mimosa is een veel gebruikt product deze tijd van het jaar!

Heb jij het Mimosa Mirandol verwerkt in een boeket? Stuur dit dan eens naar ons door. Wij zijn ontzettend benieuwd!