menu

Webshop login

Koraalvaren: Exclusief groen

Datum
mei 16, 2022


Categorieën
product informatie

Elegant en zeer geschikt voor exclusieve bloemarrangementen; Koraalvaren is eigenlijk altijd een goed idee om te gebruiken! Het snijgroen wordt wekelijks uit Zuid Afrika geïmporteerd. Het groen is zo goed als jaarrond te verkrijgen, tijd om eens meer te vertellen over dit gave product!

 

KORAALVAREN

Koraalvaren ook wel bekend als Gleichenia Polypodioses, is te herkennen aan de smalle, fris groene blaadjes, zo dun dat dit wel kleine takjes lijken. Door de opbouw van de takken geeft Koraalvaren een speels effect.

Daarnaast is Koraalvaren een sterk snijgroen, het heeft daarom een lange houdbaarheid in de vaas.

 

Richting het einde van het jaar wordt het snijgroen ook veel geverfd aangeboden. Dit zorgt ervoor dat ook in het herfstarrangement of kerstarrangement koraalvaren een geliefd product is.

 

Blog koraal

TROUWSEIZOEN

In 2022 kan er weer volop getrouwd worden! Bruiloften die eerder uitgesteld waren worden ingehaald en nieuwe bruiloften worden ingepland. Koraalvaren is een echte eyecatcher wat zorgt voor een exclusieve uitstraling in het boeket of arrangement. Perfect om te gebruiken in het komende trouwseizoen; bijvoorbeeld in het bruidsboeket.

 

UIT DE AFRIKAANSE ZON

Koraalvaren komt uit Zuid Afrika. Het groeit in rotsachtige landschappen waar het veel regent. Dit soort landschappen zijn vooral langs de kust te vinden, daarom wordt het groen ook wel kustvaren genoemd.

Het plukken van het Koraalvaren is een lastig werkje. Het snijgroen groeit in deZuid Afrikaanse dennenbossen. Hier groeien de planten vaak dicht op elkaar. De plukkers moeten op zoek naar de takken met de beste kwaliteit. Dit gebeurt allemaal met de hand.

Eenmaal geplukt worden de takken gebundeld om vervolgens onze kant op te komen.

Bijna het gehele jaar kunnen we Koraalvaren aanbieden. Behalve halverwege december tot half januari. Dit komt omdat het dan hoogzomer in Afrika is. De werknemers hebben vrij en het is te heet om te gaan plukken.

 

ZELF AAN DE SLAG MET HET SNIJGROEN

Gecombineerd met verschillende bloemen, als rand van een boeket of hier en daar een speels takje. Met Koraalvaren kun je alle kanten op.

In onze webshop vind je gemakkelijk en snel het Koraalvaren. Bestel het groen vandaag nog en ga aan de slag.

 

Blog-koraal