menu

Webshop login

Ledervaren: Een klassieker!

Datum
september 13, 2022


Categorieën
product informatie

Ledervaren wordt vaak gezien als het begin van de hele groenketen. Dit komt omdat het snijgroen al enkele decennia een veel gebruikt product is. Ook bij Eurose & Greens verkopen we het Ledervaren al een aantal jaar.

En ondanks dat het varen al lang mee gaat in de sierteelt is het zeker geen saai product! Dat was duidelijk te zien tijdens de Leather Leaf fern Challange vorig jaar.

Maar wat is het hele verhaal achter dit bekende takje? In deze blog vertellen we je graag meer. Benieuwd? Lees dan snel verder.

 

 

BEHIND THE SCENES

Het ledervaren groeit in Costa Rica en Guatemala onder zwarte netten. Deze netten worden ook wel Saran genoemd, een schaduwdoek. De netten beschermen het varen tegen de felle zon. Oorspronkelijk groeit ledervaren graag in moerassige gebieden. Dit komt omdat het product graag groeit in een subtropische omgeving, maar uit de zon wil blijven.

Het product wat wij aanbieden groeit gecultiveerd, dat wil zeggen dat het niet in het wild groeit. Wanneer het Ledervaren klaar is om geoogst te worden, wordt het geplukt, schoongemaakt en gesorteerd op lengte. Wij bieden het varen aan in de maten: Junior, Medium en Large.

Ook wordt een deel Ledervaren vacuüm verpakt aangeboden. Dit wordt steeds populairder, omdat het snijgroen op deze manier nog langer houdbaar is.

Het Ledervaren wordt wekelijks geïmporteerd vanuit Centraal Amerika en is jaarrond verkrijgbaar.

 

AAN DE SLAG

Het Ledervaren staat bekend als sterk blad. wat goed tegen een stootje kan! Een van de vele redenen waarom het blad zo veel gebruikt wordt. We zien het Ledervaren vaak terug als buitenrand van een boeket of verwerkt in een corsage. Maar er is zoveel meer mogelijk!

Vorig jaar startte WBE, Eurose & Greens, Dutch Green Centre en Master Florist de Leather Leaf Fern Challenge. Een wedstrijd waarbij bloemisten het Ledervaren op een zo creatief mogelijke manier moesten verwerken in een boeket of arrangement.

De uitkomsten waren geweldig! Laat je inspireren met het mooie varen en ga zelf aan de slag. Je koopt het Ledervaren gemakkelijk en snel via onze webshop.