menu

Webshop login

Op bezoek bij de leverancier in Spanje / Portugal

Datum
december 1, 2021


Categorieën
Behind the scenes

Warm weer, prachtige handel en goede gesprekken. Week 45 gingen collega’s Gerben, Michael en Bas op bezoek bij een aantal van onze leveranciers in Portugal en Spanje.

Een mooie reis waarin ze veel hebben gezien, geleerd, contacten hebben gelegd en contacten hebben verbeterd.

In deze blog vertellen we je graag wat meer over de verschillende producten uit Spanje en Portugal, de manier waarop het groeit en wat leuke extra feitjes. Lees snel verder en laat je inspireren.

 

 

Eucalyptus Soorten

Bijna alle leveranciers waar de collega’s langs gingen bieden verschillende soorten Eucalyptus aan. Baby Blue, Robusta, Cinerea, Lancet, Parvifolia en nog meer soorten.

Er was hier dan ook veel van te zien.

 

Het Eucalyptus groeit op grote oppervlakte. Rondleidingen werden dan ook vaak met de auto gedaan. Werknemers knippen de Eucalyptus met de hand, sorteren de takken op lengte, bossen de takken en maken het klaar voor transport.

Extra leuk om te zien was dat op de weg naar een van de leveranciers toe, de Robusta al onderweg te zien waren. Net als de Robusta komen ook de Lancet en Pinus uit het wild.

 

Een leuk weetje wat we leerden bij deze leverancier is dat Euca Robusta Potlood, Euca Victoria Lancet, Euca Globulus en Euca Boule allemaal van één en dezelfde boom komen.

 

Dat duurzaamheid een belangrijk onderwerp is, niet alleen bij ons maar ook bij leveranciers, was ook goed te zien.

Zo wordt er bijvoorbeeld uit de resten van de Eucalyptus de oliën gehaald door middel van stoom. Deze olie wordt verkocht en het overgebleven kurkdroge eucalyptus afval wordt uitgestrooid over het land als compost. Super duurzaam dus!

 

Andere producten uit het zuiden van Europa

Naast de Eucalyptus bieden we ook andere producten als Ledervaren, Phlebodium, Aspidistra, Ruscus en leucodendron aan. Op de foto’s hieronder is te zien hoe deze verschillende producten bij de leveranciers groeien.

Sommige gecultiveerd, sommige in het wild. Een ding wat zeker is, het ziet er prachtig uit!

 

Alle producten uit Spanje en Portugal koop je gemakkelijk en snel via onze webshop. Bekijk het actuele aanbod in onze webshop.