menu

Webshop login

Rhapis; een waaier van groen

Datum
april 11, 2023


Categorieën
product informatie

Rhapis; een waaier van groen

De vorm van een waaier, met bladvingers die uitlopen in een dunne punt. We hebben het natuurlijk over Rhapis. Een heel herkenbaar blad! 

De palm is ontzettend populair, dit komt onder andere door de glanzend groene kleur, lange houdbaarheid en stevigheid. 

In onze nieuwste blog vertellen we je graag meer over Rhapis. Lees snel meer.

 

Lange vingers

Rhapis staat ook wel bekend als ladyfinger palm. Dit komt door de vorm van het blad. Rhapis heeft namelijk de vorm van een waaier, waarbij de uiteinde van de bladvingers uitlopen in een dunne punt. De lange bladvingers lijken haast op lange vrouwelijke vingers, vandaar misschien ook wel de naam Ladyfinger palm.

 

Wij bieden twee varianten aan in onze webshop. Een variant waarbij de vingers uitlopen in een dunne punt. 

En een variant die we Rhapis Cutted noemen, waarbij de puntige vingers geknipt worden. 

Wist je dat dit knippen vaak nog met de hand gebeurt? Er wordt een vorm tegen het blad aangehouden zodat het Rhapis mooi rond geknipt wordt. 

 

Behind the scenes

De Rhapis palm groeit van oorsprong in Zuidoost-Azië en China. De palm behoort tot de familie van de arecaceae, ook wel Palmea. Rhapis groeit op schaduwrijke plekken, daarom groeit het bij onze leverancier in Sri Lanka onder schaduwdoeken. Deze doeken zorgen ervoor dat de Rhapis zijn mooie groene kleur behoudt. 

 

Wanneer het blad groot genoeg is, wordt het geknipt, schoongemaakt en gesorteerd. Klaar om onze kant op te komen.

Wekelijks importeren wij het Rhapis uit Sri Lanka. Dankzij onze jarenlange relatie met leverancier Spado kunnen wij jaarrond de mooie palm aanbieden aan onze klanten. 

In onze webshop bieden we Rhapis aan met MPS certificaat.

 

 

Get started

De palm is zo’n 50 tot 60 cm groot. Dit zorgt ervoor dat we Rhapis veel terug zien in middelgrote arrangementen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rand vol Rhapis in een boeket? Er zijn genoeg mogelijkheden met Rhapis en Rhapis cutted. Ga zelf met dit mooie snijgroen aan de slag!