menu

Webshop login

Ruscus: Niet één, maar twee verschillende soorten

Datum
juli 14, 2023


Categorieën
product informatie

Ruscus: Niet één, maar twee verschillende soorten

 

In de wereld van bloemschikken zien we vaak een product, of eigenlijk twee, die steeds weer terugkomen. En we begrijpen waarom! 

We hebben het natuurlijk over Ruscus.

Of je nu kiest voor de fijne variant of de grove variant, Ruscus is altijd een goed idee om te gebruiken in een boeket of arrangement. Beide soorten hebben hun eigen kenmerken en eigenschappen. In deze blog vertellen we je graag meer over beide soorten. Lees snel verder.

 

Een blik op Ruscus

Dus we hebben twee soorten Ruscus in ons assortiment. Maar welke past het beste bij jouw arrangement of boeket?

De eerste waar we meer over willen vertellen is Ruscus Hypophyllum. Deze variant importeren we wekelijks uit Spanje. Het blad is verkrijgbaar in meerdere maten in onze webshop. Ruscus Hypophyllum is te herkennen aan het donkergroene, ronde blad. Dit blad wordt vaak de grovere variant van Ruscus genoemd. Een tak van Spaanse Ruscus zorgt voor veel volume in een boeket of arrangement. Met Ruscus Hypophyllum ga je voor een stevige, groene basis!

De tweede variant is beter bekend als Ruscus Fijn. Net als de eerder genoemde variant is de Italiaanse Ruscus verkrijgbaar in verschillende formaten in onze webshop. Deze Ruscus-variant komt van een groenblijvende plant die van nature veel voorkomt in de Middellandse Zee-regio. Het staat bekend om zijn lange stelen bedekt met kleine, leerachtige bladeren. Dankzij de lengte geeft deze variant van Ruscus gemakkelijk een speels effect in een boeket of arrangement. De donkergroene kleur zorgt voor een elegante uitstraling.

Beide soorten Ruscus groeien onder zwarte netten in hun land van herkomst. Deze netten zorgen ervoor dat het snijgroen beschermd wordt tegen de felle zon. Wanneer het groen de juiste lengte heeft, wordt het met de hand geplukt, gesorteerd en schoongemaakt. Klaar om onze kant op te komen.

 

Ga aan de slag! 

De Ruscus-soorten kunnen op verschillende manieren in een bloemstuk verwerkt worden. Beide varianten laten zich prachtig combineren met andere soorten snijgroen en bloemen in verschillende kleuren. Een groot voordeel van beide varianten Ruscus is dat het snijgroen lang houdbaar is. De takken kunnen gemakkelijk een week of langer, afhankelijk van het weer, in een vaas staan zonder hun schoonheid te verliezen.

Wil jij aan de slag met een van de twee soorten Ruscus, of misschien zelfs met beide? Geen probleem. Je kunt het snijgroen gemakkelijk en snel kopen in onze webshop.