menu

Webshop login

Salal: een echte klassieker

Datum
januari 7, 2022


Categorieën
product informatie

Salal, ook wel bekend als Appeltjesblad, is al jarenlang een zeer populair snijgroen wat wij veel verkopen.

Het groen is dankzij het volume en zijn lange houdbaarheid een perfecte basis voor ieder boeket of arrangement. De frisgroene kleur van het blad laat zich geweldig combineren met verschillende kleuren bloemen of met ander groen.

We vertellen je graag meer over dit mooie product, lees snel verder.

 

 

Wild pluk

We importeren het Salal wekelijks uit de Westkust van Amerika. Daar wordt het blad met de hand geplukt. Dit is zwaar werk. De bossen waar het Salal groeit zijn verspreid over grote oppervlaktes. Een ervaren plukker plukt zo’n 5 a 6 dozen per dag. Dit zijn zo’n 125 bossen Salal. Het Salal groeit tussen de bomen en andere planten, als een soort onkruid. Dit zorgt er voor dat de plukkers veel moeten bukken, extra zwaar!

Na het plukken wordt het snijgroen schoongemaakt, gesorteerd en gecontroleerd.

 

We kunnen bijna jaarrond het Salal aanbieden in onze webshop. Toch is er een periode waarbij het moeilijker is dan de andere maanden. Dit komt omdat het blad dan jong is. Het is een gewoonte om na 4 Juli, een feestdag in Amerika, weer volop te beginnen met het plukken van het snijgroen. Het blad wordt deze tijd dan nog gevlogen, omdat het nog te jong en te zacht is om per boot onze kant op te komen.

 

We bieden verschillende merken en maten Salal aan in onze webshop. Ben je op zoek naar een kleiner blad? Kies dan voor Salal Baby. Wil je meer informatie over de verschillende merken of maten van het snijgroen? Neem dan contact met ons op. Onze verkopers kunnen er nog meer over vertellen.

 

Aan de slag met Salal

Naast dat Salal een goede basis voor ieder bloemenarrangement is, kan het blad op nog veel meer manieren gebruikt worden. In de foto’s hieronder zijn verschillende manieren te zien waarop Salal gebruikt kan worden.