menu

Webshop login

Tree Fern: Helemaal uit het zonnige Florida

Datum
augustus 4, 2022


Categorieën
product informatie

In de naam zit wel het woord “Varen” maar eigenlijk komt dit snijgroen uit de Asparagusfamilie. Tree fern is te herkennen aan de mooie groene kleur en haar zachte uitstraling. Dankzij de vele vertakkingen zorgt het snijgroen voor veel volume in een boeket of arrangement.

Deze maand nemen we je graag mee naar Florida, waar we het snijgroen vandaan halen. Lees alles over hoe het Tree fern groeit, de eigenschappen en hoe het snijgroen gebruikt kan worden. Lees snel verder.

Blog treefern

UIT HET ZONNIGE FLORIDA

We importeren Tree fern wekelijks uit Florida. Deze staat in Amerika heet in het Spaans niet voor niets La Florida, de bloemrijke. Dankzij het subtropische klimaat, met milde winters, kunnen we verschillende mooie producten aanbieden. Zo ook Tree fern.

Het Tree fern groeit in het wild in de bossen. In het wild herken je het product haast niet! Het groeit laag bij de grond, waardoor het haast niet opvalt.  Met de hand wordt het snijgroen geplukt, schoongemaakt en gebundeld. Klaar om onze kant op te komen.

We kunnen het Tree fern jaarrond aanbieden in onze webshop.

 

blog Treefern blog treefern

 

AAN DE SLAG MET TREE FERN

Dankzij het vele volume en het “aaibare” gehalte is Tree fern een populair snijgroen.

Zo wordt het product veel gebruikt in boeketten, maar ook in corsages. Dankzij de lengte van 70cm kan het snijgroen in veel boeketvormen gebruikt worden.

En de kleur laat zich prachtig combineren met andere kleuren.

 

DE BESTE VERZORGING

Om het snijgroen zo lang mogelijk vers te houden, moet het snijgroen zo koud mogelijk blijven, maar boven het vriespunt. Om te voorkomen dat het groen uitdroogt is het aan te raden om het te bewaren in een zak of een doos.

 

blog treefern